Biscuitjes met gember – bevat gluten

Iedereen houdt van biscuitjes maar er zijn nauwelijks recepten te vinden voor dit populaire koekje. Waarom is onduidelijk, misschien zijn ze te bescheiden van opzet.
Op internet heb ik een recept gevonden wat ik heb aangepast. Het moest ook een interessante meelsoort bevatten en ik hou van boekweitmeel en van haver. Het werd een heerlijk licht en knapperig koekje. Het deeg bevat weinig boter en suiker en is snel en gemakkelijk te bereiden. Je kunt er mee variëren door een andere meelsoort te gebruiken of  anijs, citroenrasp of geraspte verse gemberwortel te kiezen als smaakmaker. De hoeveelheid tarwebloem moet wel minimaal de helft zijn voor een soepel deeg. Het is dus niet glutenvrij.

Wat heb je nodig voor 24 biscuitjes?

gemberbiscuitjes

gemberbiscuitjes

25 gram plantaardige margarine
50 gram suiker
2 eetlepels sinaasappelsap
65 gram tarwebloem
55 gram boekweitmeel
10 gram fijne havermout
8 gram custardpoeder
4 gram bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder
snuf zout
voor de garnering:
1 eetlepel kristalsuiker

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt de margarine in een steelpannetje en voeg het sap en de suiker toe. Dit moet samen oplossen en even afkoelen. Zeef ondertussen in een kom de meelsoorten, het bakpoeder, de custard- en de gemberpoeder en het zout. Voeg het lauwe mengsel uit het pannetje hieraan toe en kneed hiervan een samenhangend deeg. Rol dan met een deegrol het deeg egaal en dun uit tot ongeveer 3 mm.
Snij de biscuitjes met een raderwieltje uit en leg ze op een bakblik met bakpapier. Druk er dan zachtjes een klein koekvormpje in, bijvoorbeeld letters, en bestrooi ze licht met kristalsuiker.
Bak ze biscuitbruin in 12-14 minuten, aan de onderkant worden ze iets donkerder.

Geniet ervan bij de thee.

Advertenties

Een gedachte over “Biscuitjes met gember – bevat gluten

  1. cornelia

    Vandaag was in het nieuws dat er allerlei levensmiddelen te koop zijn waar dierlijke grondstoffen in verwerkt zijn zonder dat dit vermeld wordt! De consument wil weten wat er in zit.
    Wat fijn dat dit nu zo’n puur recept is! Gewoon deze biscuits gaan bakken en er van genieten.
    Het is gewoon plantaardig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s