Snelle glutenvrije pizza met artisjok

Deze smakelijke glutenvrije pizza voor 2 personen is vrij snel klaar, zonder gist bereid maar met bakpoeder. De pizzabodem is mooi geel van kleur en lekker knapperig, de vulling is apart door de artisjok en de tomatensaus is heerlijk kruidig en gezond.
De truc bij deze bodem is om de pizzasaus goed tot aan de rand van het deeg te smeren, de bodem wordt zo niet te droog. Je krijgt een heerlijk brood als ondergrond voor de kleurige groentevulling.
De groente is gedeeltelijk geroerbakt zodat hij sappig blijft.
Kies alle meelsoorten en het bakpoeder glutenvrij.

glutenvrije pizza

glutenvrije pizza

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pizza met artisjok?                 

Voor het deeg:                        
20 gram kikkererwtenmeel
75 gram maismeel
40 gram volkorenrijstemeel
40 gram boekweitmeel
8 gram bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
3 gram zout
1 ei
50 gram water
1 eetlepel oregano

De bereiding:
Zeef het meel en het bakpoeder samen en voeg de olie, het zout, ei, water en de oregano toe. Maak er snel een samenhangend deeg van. Het mag iets vochtig zijn.
Neem een vel bakpapier, druppel er wat water op en plak het vast aan je werkblad. Rol hierop je deegbal uit tot een ronde platte schijf. Gebruik hierbij wat extra rijstemeel om de deegrol en het deeg te bestrooien. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg het deeg met bakpapier op een bakplaat.

Beleg de pizza met de pizzasaus:
Neem 7 eetlepels tomato frito, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel oregano of pizzakruiden.
Bestrijk hiermee de pizza tot aan de rand.

Verdeel hierop de vulling van:
4 uitgelekte artisjokbodems uit blik, gehalveerd
150 gram kort roergebakte paprikareepjes
150 gram kort roergebakte diepvrieserwtjes
8 licht gezouten (zwarte) olijven
2 eetlepels pijnboompitten
geraspte kaas of kaasreepjes en verse of gedroogde groene pizzakruiden

Bak de pizza gaar en lichtbruin aan de onderzijde in 15 minuten.
Neem er nog een kleine salade bij.
Buon appetito!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s