Chocoladetruffels – glutenvrij

Deze glutenvrije chocoladetruffels zijn een traktatie voor iedereen die van chocolade houdt. Het zijn verrukkelijke verfijnde luchtige koekjes met veel smaakmakers zoals de rum.
De alcohol erin van de rum vervliegt bij het bakken, het aroma blijft.
Bij de bereiding krijg je vieze handen door het cacaopoeder maar de heerlijke geur na het bakken maakt dit meer dan goed.

glutenvrije chocoladetruffels

glutenvrije chocoladetruffels

Wat heb je nodig voor 19 glutenvrije truffels?

20 gram glutenvrij havermeel
40 gram glutenvrij boekweitmeel
15 gram glutenvrij rijstemeel
25 gram glutenvrij maismeel
30 gram cacaopoeder
4 gram glutenvrij bakpoeder
mespunt zout
80 gram lichtbruine basterdsuiker
10 gram sinaasappelsuiker
30 gram plantaardige margarine
1 losgeklopt ei
6 gram rum
voor de afwerking:
25 gram poedersuiker

De bereiding:

Zeef de meelsoorten en het bakpoeder, het zout en de cacaopoeder samen boven een kom. Roer de suiker en sinaasappelsuiker erdoor. Snij de margarine in blokjes en wrijf deze fijn door het deeg tot broodkruim. Roer dan het ei en de rum erdoor. Laat dit een half uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de poedersuiker in een diep bord.
Maak kleine balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en rol ze door de poedersuiker tot ze goed bedekt zijn.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in precies 10 minuten gaar.
Ze zijn dan mooi opengebarsten, ruiken heerlijk en zijn heel luchtig.

De chocoladetruffels smaken goed bij een feestelijk nagerecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s