Amandelhoningkoekjes – glutenvrij

Deze feestelijke amandelkoekjes plaats ik ter ere van de inmiddels ruim duizend views die ik heb gekregen van iedereen die mij bezocht op mijn nieuwe dasanderkoek-blog.
Hartelijk dank voor jullie interesse. Nodig je buren, vrienden en collega’s uit om ook eens te kijken?
Deze amandelhoningkoekjes lijken op bitterkoekjes, een klassiek zoet en luchtig koekje waar veel liefhebbers van zijn. Het recept voor de gembersuiker vind je op de blogpagina met smaaksuikers zodat je dit kunt uitproberen.
Deze koekjes zijn ook zeer geschikt als basis voor een taartdeegbodem met vers of gestoofd fruit erop. Voor een glutenvrij koekje: kies alle meelsoorten en het bakpoeder glutenvrij.

Wat heb je nodig voor 15 glutenvrije amandelkoekjes?

glutenvrij amandelhoningkoekje

glutenvrij amandelhoningkoekje

100 gram amandelmeel
25 gram volkorenrijstemeel
20 gram maismeel
3 gram bakpoeder
mespunt zout
30 gram lichte basterdsuiker
30 gram vloeibare honing
20 gram gembersuiker
1 ongeklopt eiwit

 

 

 

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Zeef en meng de meelsoorten en het amandelmeel en het bakpoeder. Voeg het zout, de suikers en de honing erbij en als laatste het eiwit.
Kneed er snel balletjes van van ongeveer 20 gram per stuk.
Bak de amandelkoekjes in maximaal 10 minuten gaar en goudbruin. Ze verbranden sneller aan de onderkant door de honing en het amandelmeel dus blijf in de buurt van de oven!

Geniet ervan bij een feestelijk kopje thee.

Advertenties

Een gedachte over “Amandelhoningkoekjes – glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s