Bananenbrood met citroen – bevat gluten

Als je van bananen houdt, probeer dan eens dit recept. De geur van dit bananenbrood doet je watertanden. Eigenlijk is het geen brood maar een cake want er zit suiker en margarine in.
Om het gezonder en apart te maken heb ik er havermeel in verwerkt. Door er citroensap en citrussuiker in te doen wordt het ook nog eens heerlijk fris.
Kies twee rijpe bananen met bruine puntjes erop voor dit recept, die hebben de meeste smaak.
Hoe moeilijk ook, laat het bananenbrood eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt anders wordt het kruimelig. Het is ook goed in te vriezen.

bananenbrood met citroen

bananenbrood met citroen

Wat heb je nodig voor het bananenbrood met citroen?

200 gram rijpe banaan
4 theelepels citroensap
100 gram havermeel
100 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
120 gram zachte plantenmargarine
115 gram lichte basterdsuiker
10 gram citrussuiker
1 ei
15 gram gehakte pecannoten
25 gram rozijnen
garnering:
10-12 pecannoten

Bereiding:

Vet een broodvorm van ruim 1 liter inhoud in met margarine en leg bakpapier op de bodem.
Hak de helft van de pecannoten klein, de andere helft is voor garnering.
Was en week de rozijnen in hete thee. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Prak de bananen fijn een een kom en doe er het citroensap bij.
Meet de meelsoorten en het bakpoeder af en zeef ze samen. Meng er het zout door. Zet dit alles even apart.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Mix de margarine in een grote kom met de basterdsuiker en de citrussuiker. Voeg dan het ei erbij en mix dit door. Doe het bananenmengsel erbij en meng goed. Voeg hierbij in drie delen het meel met bakpoeder en zout toe. Voeg als laatste de gehakte noten toe en de rozijnen.
Doe het beslag in de vorm en strijk het recht met een spatel. Garneer met de hele pecannoten.

Bak het bananenbrood in 40 minuten gaar en bruin. Als een sateprikker schoon uit het midden van het brood komt is het gaar. Laat het nog 5 minuten in de vorm zitten alvorens je het eruit haalt.
Laat het brood op een rooster volledig afkoelen voor je ervan kunt gaan genieten.

Heerlijk bij een kop thee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s