Cranberrybolletjes – glutenvrij

Deze knapperige bolletjes zijn luchtig met een fijne smaak. Met hun licht zoete smaak een lekkere knabbel voor tussendoor. De  smaak is juist door de combinatie van amandelen en de sinaasappelsuiker. De vulling van licht zure cranberries past er goed bij. Er zit geen margarine in.
Het bolletje is bovendien snel klaar dus wat let je om ze te maken?
Kies het boekweitmeel en bakpoeder glutenvrij.

 

glutenvrije cranberrybolletjes

glutenvrije cranberrybolletjes

Wat heb je nodig voor 18 cranberrybolletjes?

95 gram boekweitmeel
50 gram amandelmeel
3 gram/1 theelepel bakpoeder
mespunt zout
35 gram zachte honing
1 eetlepel sinaasappelsuiker
1 ei
100 gram cranberry’s

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bij deze oventemperatuur verbrandt het bolletje minder snel en wordt het knapperig.

Zeef het meel, het bakpoeder en het zout samen in een mengkom.
Voeg dan de honing, de sinaasappelsuiker en het ei toe en meng goed. Voeg dan als laatste de cranberry’s toe en meng deze door het deeg. Maar daarna ongeveer 18 bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes in ongeveer 18 minuten gaar en lichtbruin.
Oppassen voor verbranden aan de onderkant door de honing en het amandelmeel in het koekje.

Lekker als tussendoortje bij thee of koffie na een herfstwandeling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s