Biskwietjes glutenvrij met kaneelsuiker

Een knapperig kaakje met weinig vet en  toch veel smaak, dat is dit glutenvrije biskwietje.
Door het boekweit- en havermeel heb je al veel smaak en vezels te pakken. Tapiocameel zorgt voor de binding en is te koop in een toko. Het deeg is makkelijk te maken en ook leuk om met kinderen samen te doen.
Glutenvrije koekjes met weinig boter worden helaas snel droog. Daarom is het goed dit biskwietje te bakken met een bakje water in de oven voor stoomvorming tegen uitdroging.
Bij het bewaren de biskwietjes dubbel verpakken: in een plastic zakje en daarna in een afgesloten trommel.
Het oog wil ook wat. Daarom is dit licht gekleurde koekje gegarneerd met donkere kaneelsuiker en heeft een echte print en gaatjes zoals bij een biskwietje hoort.
De gebruikte eet- en theelepels zijn van een maatlepelset. Kies boekweit- en havermeel en het bakpoeder glutenvrij.

glutenvrije biskwietjes met kaneelsuiker

glutenvrije biskwietjes met kaneelsuiker

Wat heb je nodig voor 26 glutenvrije kaneelbiskwietjes?

50 gram plantenmargarine
100 gram suiker
4 eetlepels appel/perensap
110 gram boekweitmeel
40 gram tapioca
120 gram havermeel
8 gram/ 2 theelepels bakpoeder
snuf zout
garnering:
kaneelsuiker

Bereiding:

Maak de kaneelsuiker voor de garnering als volgt:
neem 2 eetlepels grove suiker en voeg hier een snuf kaneel aan toe, de suiker moet bruin kleuren. Zet dit even apart.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een vuurvast schaaltje met water in de oven voor stoomvorming. Let bij het openen van de oven op de hete stoom.
Smelt de margarine in en steelpan en voeg de suiker en het sap toe. Laat dit kort afkoelen.
Weeg en zeef ondertussen de meelsoorten, het bakpoeder en het zout. Voeg dan aan het meelmengsel de boter-suikermassa toe en meng dit goed. Het blijft enigszins vochtig.
Gebruik weinig meel om werkblad en deegrol te bestuiven maar het deeg moet niet echt plakken.
Rol de koekjes uit tot 3 mm en steek ze uit met een ronde koekjesvorm. Leg ze met een keukenspatel op een bakplaat met bakpapier.
Druk dan een kleiner bakvormpje in het koekje als versiering en steek er met een satéstokje enkele gaatjes in.
Strooi  er kaneelsuiker over.

Bak de biskwietjes in 13-14 minuten gaar en geurend, ze worden niet bruin.
Laat ze nog even op de bakplaat liggen als ze uit de oven zijn gehaald, dan worden ze stevig. Na het afkoelen op een rooster goed verpakken tegen uitdroging.

Lekker bij de thee of (lactosevrije) chocolademelk.

Volgende keer een recept voor glutenvrije pepernootjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s