Walnootkruidnoten – bevat gluten

Deze kruidnoten bevatten walnoten en ze zien er uit als walnoten dus noten in het kwadraat! Het is dit jaar een zeer goed walnotenjaar geweest, er zijn walnoten in overvloed. Dit recept is een goede toepassing voor deze  in Nederland veel voorkomende notensoort. Kruidnootjes zijn  wel overal goedkoop te krijgen maar deze zelfgemaakte zijn zeker een klasse apart. Het kraken van de walnoten is  even werk maar het malen van de stukjes met een staafmixer is a piece of cake om in baktermen te blijven.
Gemalen walnotenmeel kun je niet erg lang bewaren, het wordt snel ranzig. Je kunt het prima in brood en gebak verwerken zoals je bijvoorbeeld amandelmeel gebruikt.
Deze kruidnoten bevatten smaaksuikers  die gemaakt zijn van sinaasappel en gember, smaken die erbij passen en pit geven. Verder horen er natuurlijk pittige koekkruiden in en Sint en Piet kunnen  na het bakken royaal gaan uitdelen.

walnootkruidnoten

walnootkruidnoten

Wat heb je nodig voor zeker 50 stuks walnootkruidnoten?

60 gram fijn gemalen walnoten
180 gram tarwebloem
1 eetlepel koekkruiden
5 gram bakpoeder
80 gram plantenmargarine
100 gram donkerbruine basterdsuiker
15 gram gembersuiker
15 gram sinaasappelsuiker
mespunt zout
1 ei

De bereiding van de kruidnoten met walnotenmeel:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Zeef de tarwebloem en het bakpoeder en meng dit met het walnotenmeel en de koekkruiden.
Snij de margarine in blokjes en voeg ze toe aan het meelmengsel, samen met de suikers en het zout. Meng dit goed door elkaar tot kruimels en voeg dan het ei toe.
Meng dit tot een samenhangend deeg.
Maak van ongeveer 10 gram deeg bolletjes ter grootte van een walnoot en leg die op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bak de kruidwalnoten in 12 minuten gaar, wil je ze knapperig een minuutje langer.

Lekker om uit te delen aan notenliefhebbers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s