Haveramandelkoekjes – glutenvrij

Een superlekker glutenvrij tussendoortje, lichtzoet en fijn van smaak door de kruiden en de nootachtige meelsoorten: havermeel en amandelmeel. De vulling bestaat uit cranberry’s en pijnboompitten zodat je lekker kunt knabbelen. Mahlab is een heerlijke oosterse smaakmaker van fijngemalen kersenpitjes wat de amandelsmaak versterkt.
De garnering van amandelschaafsel en pompoenpitten zorgt voor knabbels en vezels.
Het deeg is snel klaar, je hoeft alleen maar alles door elkaar te roeren. Vers zijn de haveramandelkoekjes heerlijk knapperig maar als ze iets zacht zijn blijven ze onweerstaanbaar.
Kies de meelsoorten en het bakpoeder glutenvrij.

glutenvrije haveramandelkoekjes

glutenvrije haveramandelkoekjes

Wat heb je nodig voor 15 glutenvrije haveramandelkoekjes?

50 gram amandelmeel
170 gram havermeel
1 theelepel/4 gram bakpoeder
1/4 theelepel fiberhusk
50 gram cranberry’s
25 gram pijnboompitten
30 gram gesmolten plantenmargarine
70 gram honing
40 gram suiker
mespunt zout
10 gram sinaasappelsuiker
1 theelepel mahlab
100 gram heet water
garnering:
1 eetlepel amandelschaafsel
1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden Celsius,

Alle ingrediënten afmeten en mengen in de volgorde van het recept in een mengkom. Laat het deeg 10 minuten opstijven.
Maak er daarna ronde hoopjes van met behulp van twee eetlepels. Plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Garneer de koekjes met het amandelschaafsel en de pompoenpitten.

Bak de amandelhaverkoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar, ze zijn aan de onderkant dan iets donkerder. Let op voor verbranden, het amandelmeel is daar gevoelig voor.

Lekker als voedzaam tussendoortje of bij een picknick als een koekbroodje.

Advertenties

2 gedachten over “Haveramandelkoekjes – glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s