Harde glutenvrije wafels

Wafels zijn altijd lekker en makkelijk te maken, ook buiten als de temperatuur aangenaam is. Ik ben benieuwd wat jullie van deze glutenvrije wafels vinden. Het zijn knapperige wafels geworden die lang lekker blijven. Het was weer een mooie uitdaging om deze wafeltjes te bakken en het recept uit te vinden.
Ze zijn niet te zoet of te vet geworden en ze smaken heerlijk kruidig door de zoete oosterse koekkruiden. Deze kruiden geven een mooie kleur aan de wafeltjes net als de basterdsuiker, het havermeel en boekweitmeel. De tapioca verluchtigt het vezelrijke meelmengsel en is neutraal van smaak.
Gebruik meelsoorten en bakpoeder met de aanduiding glutenvrij.

glutenvrije wafeltjes, lekker kruidig en knapperig

glutenvrije wafeltjes, lekker kruidig en knapperig

Wat heb je nodig voor 20 glutenvrije kleine harde wafels?

90 gram zachte plantaardige margarine
80 gram lichte basterdsuiker
10 gram citroen- of sinaasappelsuiker
1/2 theelepel zoete oosterse koekkruiden
1 1/2 ei
1/2 theelepel/ 2 gram bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel fiberhusk
100 gram havermeel
50 gram tapioca
100 gram boekweitmeel

De bereiding:

Meng de meelsoorten met de fiberhusk, zout en het bakpoeder en de kruiden in een kom en zet even apart.
Mix de margarine met de suikers tot een luchtige massa in een mengkom. Voeg dan het 11/2 ei toe en meng dit erdoor.
Voeg dan het meelmengsel toe en meng alles door elkaar tot een stevig koekdeeg.
Laat het deeg 15 tot 30 minuten opstijven. Ondertussen kun je alles opruimen en het wafelijzer en taartrooster klaarzetten.
Ik heb kleine wafeltjes gemaakt zodat je twee deegrolletjes in het ijzer kunt leggen. Dit deelt makkelijk uit, maar de grootte kun je natuurlijk zelf bepalen. Ik maakte eerst balletjes van 26 tot 27 gram en maakte daar een langwerpig deegrolletje van.
Bak de deegrolletjes goudbruin in een voorverwarmd wafelijzer en vet vlak voor de eerste keer bakken het ijzer licht in met een neutrale olie. Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.

deegrolletjes van de harde glutenvrije wafels

deegrolletjes van de harde glutenvrije wafels

De wafels smaken heerlijk als ze vers zijn en je kunt ze ook even oppiepen voor gebruik in je broodrooster zodat ze optimaal smaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s