Chocolade amandelmaiskoekjes – glutenvrij

Dit glutenvrije chocoladekoekje is lekker knapperig door de combinatie van maismeel en amandelmeel en rijk aan smaak door zoete oosterse koekkruiden, cacao en de citroensuiker.
Het koekje is ook zonder ei bereid. Door de appelstroop plakken alle ingrediënten toch goed aan elkaar.
Een heerlijk kruidig koekje bij de thee is het en ook geschikt als bodem voor een taart door de rijke smaak en samenstelling.
Kies voor glutenvrije meelsoorten en bakpoeder.

glutenvrije chocolade amandelmaiskoekjes

glutenvrije chocolade amandelmaiskoekjes

Wat heb je nodig voor 24 chocolade amandelmaiskoekjes?

100 gram maismeel van fijne polenta-kwaliteit
55 gram amandelmeel
10 gram cacaopoeder
4 gram bakpoeder
mespunt zout
1 theelepel oosterse zoete koekkruiden
1 volle eetlepel citroensuiker
40 gram kristalsuiker
50 gram appelstroop
70 gram plantaardige margarine
garnering: halve amandelen

De bereiding

Meng in een grote kom het maismeel, amandelmeel, het cacao- en bakpoeder en het zout. Voeg dan de suiker en de citroensuiker toe en de appelstroop. Snij de margarine in stukjes en kneed die snel door het deeg met de hand.
Laat het deeg even koelen in koelkast (15 tot 30 minuten) zodat je het beter kunt vormen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Maak ongeveer 24 knikkergrote balletjes van het deeg en leg die op een bakplaat met bakpapier.
Garneer elk deegballetje met een halve amandel en druk deze iets plat. Laat zo veel mogelijk ruimte tussen elk balletje zodat ze niet aan elkaar bakken in de warmte van de oven.
Bak de koekjes in maximaal 9 minuten gaar. Ze zijn dan nog zacht maar worden hard na afkoelen.
Let op voor verbranden en blijf er even bij, amandelmeel doet dit snel.
Haal de amandelkoekjes dan na een paar minuten voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat ze uitdampen op een rooster.

Lekker bij earlgrey- of lady greythee met een beetje extra citroensap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s