Wafelhartjes met appel – glutenvrij

Valentijnsdag en het carnavalsfeest vallen in 2015 samen en dit kan nu gevierd worden met  hartvormige wafeltjes. Leuk om te maken en makkelijk uit te delen. Verwacht je veel visite, maak dan het dubbele recept want ze zijn snel op. Niemand zal proeven dat er geen gluten in zit. De zachte  wafeltjes zijn licht zoet en smaken kruidig door de citroen en kaneel en zijn heel gemakkelijk en snel te maken.  Door de geraspte appel en de rozijnen in het beslag zijn ze fris en sappig. De glutenvrije meelmengeling bevat boekweit en mais zodat de kleur mooi licht is en tapioca voor een goede binding van het beslag. Kies de meelsoorten en het bakpoeder glutenvrij.

glutenvrije wafeltjes met appel

glutenvrije wafeltjes met appel

Wat heb je nodig voor 25 wafelhartjes of vijf keer bakken?

70 gram plantenmargarine
25 gram tapioca
75 gram maismeel
75 gram boekweitmeel
1 theelepel/4 gram bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel kaneel
10 gram citroensuiker
70 gram kristalsuiker
2 eieren
50 gram (soja)yoghurt
100 gram geraspte appel
1 theelepel citroensap
25 gram rozijnen

De bereiding:

Smelt de plantenmargarine in een steelpan. Schil een appel en rasp hem grof. Druppel er citroensap over om verkleuren tegen te gaan. Zet dit even apart.
Was en week de rozijnen.
Weeg de meelsoorten af en zeef en meng dit samen met het bakpoeder, zout, de kaneel en suiker en de citroensuiker.
Voeg daarna de gesmolten margarine toe, de eieren en de (soja)yoghurt en meng dit goed door elkaar. Voeg er als laatste de geraspte appel en de rozijnen aan toe en meng deze erdoor tot een smeuïg beslag.

Verwarm het wafelijzer voor en vet het licht in met neutrale olie.

Als het ijzer heet is, vul het dan met een pollepel voor 2/3 met het beslag.
Als de stoomafvoer vermindert, na ongeveer 3 minuten op de middenstand, kijk je voorzichtig of de wafels goudbruin zijn.
Neem ze met een wafelvork uit het wafelijzer en leg ze op een taartrooster om af te koelen.
Wil je ze warm eten, dan kun je ze warm houden op een bord boven een pan met kokend water of in een ovenschaal in de oven bij 100 graden Celsius.

De hartjeswafels smaken goed met wat poedersuiker of met (halfzoete) jam of compote.
Invriezen en daarna oppiepen in de magnetron kan ook prima.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s